6.5 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 0:28

Banana terapeutică

Banana terapeutică

Aliat al sănătăţii şi al stării de bine, banana are numeroase proprietăţi terapeutice. Fruct deosebit de nutritiv şi fără restricţii de consum, banana este mai hrănitoare decât cartoful şi la fel de hrănitoare ca şi carnea. Bogată în glucide, banana oferă energie, prin zaharurile care se asimilează rapid şi accelerează recuperarea organismului solicitat. Bananele uscate furnizează mai multă energie decât cele proaspete. Banana este un aliat puternic în lupta cu hipertensiunea arterială.

S-a dovedit că cei care mănâncă în mod regulat banane, sunt mai feriţi de infarct. Banana are şi proprietăţi antiacide, fiind favorabilă în tratamentul de combatere a ulcerului gastric. Printr-o acţiune antibacteriană, împiedică apariţia ulcerului. Banana stimulează producerea mucusului care împiedică acizii graşi să intre în contact cu mucoasa stomacului şi este foarte utilă în cazul diareei severe sau al constipaţiei. Banana bine coaptă este uşor digerabilă şi are multe proprietăţi curative.

Bogate în vitamina B, bananele calmează sistemul nervos agitat şi ajută creierul să fie mai activ. Comoară de potasiu, banana îmblânzeşte stările de indispoziţie date de menstruaţie. Bogată în fier, banana stimulează producţia de hemoglobine în sânge, fiind un puternic aliat împotriva anemiei. Bananele nu sunt recomandate diabeticilor, deoarece conţin hidraţi de carbon în cantitate mare.

C.N.