0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 6:14
No menu items!

Balcony TV a ajuns și la București. VIDEO

spot_img

Platforma online internațională Balcony TV a ajuns și la București, lansându-se oficial, pe 22 ianuarie 2016, la București. Balcony TV adună materiale video conținând interpretările live ale unor muzicieni independenți sau trupe în balcoane.

Proiectul, extins la nivelul a peste 60 de orașe din întreaga lume, a debutat în 2006, la Dublin (Irlanda). Stephen O’Regan, pe atunci proaspăt absolvent de cinematografie și colegii acestuia de apartament, muzicienii Tom Millet și Pauline Freeman pun bazele a ceea ce urma să devină fenomenul BalconyTv. Primele episoade sunt produse chiar pe balconul apartamentului în care aceștia locuiau, cu chirie, în perioada studenției. De atunci, BalconyTv urmează același tipar: un muzician independent sau o trupă, interpretează o piesă proprie, live (de cele mai multe ori acustică), pe un balcon cu o panoramă reprezentativă orașului în care se întâmplă.

Cele peste 12 000 de materiale video adunate sub umbrela brandului, au reușit să aducă peste 70 de milioane de vizualizări canalului, alte 200 de episoade fiind produse în fiecare lună. Balcony Tv a început să își facă simțită prezența în industria muzicală, la nivel internațional, fiind o platformă independentă, prin care iubitorii de muzică, promotori și artiști din întreaga lume, sunt la un click distanță de a cunoaște scena muzicală live a unui oraș.

De-a lungul timpului au cântat pe balcoane, în cadrul Balcony Tv, multe trupe aflate la început de drum dar și mulți artiști consacrați precum: Joss Stone, Edward Sharpe, Kimbra, The Script, Ed Sheeran, Mumford & Sons, Nouvelle Vague, Jessie J, Dub FX, Zaz și mulți alții. 

„BalconyTv Bucharest (balconytv.com/bucharest) nu va însemna un balcon anume. Ne dorim să experimentăm cu cât mai multe balcoane, simbolice pentru artiști și reprezentative pentru orașul acesta atât de eclectic. În fiecare vineri vom lansa un nou episod BalconyTv”, se arată în comunicatul de presă privind lansarea oficială la București.

Olimpia Diaconiuc