10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:39

Balcaniada de Matematică: Şase medalii şi locul I pe naţiuni pentru olimpicii români

Balcaniada de Matematică: Şase medalii şi locul I pe naţiuni pentru olimpicii români
foto: bestfm.ro

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii – patru de aur şi două de argint – şi locul I pe naţiuni, la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 28 iunie – 2 iulie, în localitatea cipriotă Agros.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) şi Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toţi elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Paul Andrei Muscă şi Ştefan Spătaru, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în clasa a XI-a şi clasa a X-a, au intrat în posesia medaliilor de argint.

La ediţia din acest an au participat peste 120 de concurenţi din 16 ţări (10 în concurs şi 6 cu statut de invitat).

Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) are statut de concurs regional, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, având dreptul să înscrie în competiţie o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării evenimentului.

A.V.