14.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 4:20
No menu items!

Bâlbe nepermise în tragedia de la Timișoara. ISU evacuează a doua oară un bloc considerat sigur

spot_img

Un bloc din Timișoara a fost evacuat miercuri-noapte pentru a doua oară, la câteva ore după ce autoritățile le-au permis oamenilor să revină în locuințele lor.

Blocul fusese evacuat marți, după ce autoritățile au aflat că firma de deratizare a cărui patron a fost arestat preventiv folosise aceleași substanțe toxice care, aparent, au condus la decesul a doi copii și al mamei unuia dintre ei în imobilul de pe strada Mioriței din Timișoara. 

Din acest al doilea bloc au fost evacuate 31 de persoane, care s-au întors miercuri la casele lor. În clădire au intrat și jurnaliștii, care au aflat în această dimineață că blocul a fost evacuat din nou.

Întrucât măsurătorile din aer nu indicau valori depășite de substanțe toxice, s-a permis accesul temporar în incinta imobilului. În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, specialiștii si reprezentanții din cadrul comitetului au hotărât că totuși, preventiv, locatarii să nu se mute definitiv, ci să rămână în afara imobilului și să fie cazați la unitățile identificate de autoritățile locale. Aceasta măsură a fost luată până organele abilitate, în speță DSP, își vor da avizul pentru accesul definitiv în locuințe. Măsura a fost luată de CJSU pentru a preîntâmpina apariția unor alte situații de urgență, siguranța localurilor fiind prioritară”, a explicat ISU Timiș.

La insistențele jurnaliștilor, ISU Timiș a revenit cu o nouă informare, spunând că în urma examenelor toxicologice nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate.