30.2 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:27
No menu items!

Bahamas: 30 de migranţi din Haiti au murit după ce barca lor s-a răsturnat

spot_img

haiti

Treizeci de migranţi din Haiti au murit, iar alţi 110 au fost salvaţi după ce barca lor s-a răsturnat în largul coastelor Staniel Cay, în arhipelagul Bahamas, a anunţat marţi paza de coastă americană, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al pazei de coastă, migranţii „se ţineau de coca” bărcii de 12 metri lungime când salvatorii au sosit la faţa locului luni seară, iar „aproximativ 30 de migranţi haitieni au murit”. Toţi cei care au reuşit să se agaţe de coca navei au putut fi salvaţi, a precizat pentru AFP Mark Barney, purtător de cuvânt.

În total, 110 persoane au fost salvate de paza de coastă americană şi Forţele de apărare din Bahamas, la 15 mile (28 de kilometri) în sud-vestul Staniel Cay.

Tentativele de tranzit clandestin ale haitienilor pe ambarcaţiuni improvizate către Bahamas sau Statele Unite sunt frecvente, plecând cel mai des din nord-vestul ţării, una dintre regiunile cele mai sărace ale Haiti, a dezvăluit Stern Lolo, directorul Oficiului naţional al migraţiei (ONM).

„Primim des refugiaţi salvaţi pe mare care sunt repatriaţi de paza de coastă americană”, a declarat el pentru AFP, adăugând că „între 100 şi 150 de persoane sunt prinse pe mare în fiecare lună în timp ce alte câteva sute sunt expulzate de către Republica dominicană” cu care Haiti împarte insula Hispaniola.

C.A.