9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:02
No menu items!

Bacterie periculoasă în spitalul în care urmează să nască Ducesa de Cambridge

spot_img

Spitalul St Mary’s din Londra, în care Ducesa de Cambridge, soția Prințului William, intenționează să dea naștere celui de-al doilea copil al cuplului, și-a închis una din secții pentru a se efectua o amplă dezinfecție după ce opt persoane au fost infectate cu o bacterie periculoasă

Ducesa_Cambridge (2)

Cei opt pacienți la care s-a depistat CPE (carbapenemase producing enterobacteriaceae), o bacterie rezistentă la antibiotice care poate duce la infecții letale, fuseseră internați în secția Zachary Cope, care are 20 de paturi și este specializată în chirurgie vasculară. Această bacterie poate trăi în sistemul gastro-intestinal al oamenilor fără a provoca probleme, dar devine periculoasă dacă pătrunde în sânge sau în sistemul urinar.

Un purtător de cuvânt al Imperial College Healthcare NHS Trust a declarat, pentru ‘The Mirror’, că, ‘din păcate, trei dintre acești pacienți au dezvoltat infecții locale’, precizând însă că ‘toți și-au revenit în totalitate’. Secția este închisă din 15 aprilie, fiind supusă unei curățenii amănunțite. Aripa Lindo a spitalului londonez, unde trebuie să vină pe lume copilul Ducilor de Cambridge, nu a fost afectată de bacteria CPE, scrie ‘Daily Mail’.

S.M.