7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:30

BACALAUREAT 2019. Absolvenţii susţin proba scrisă la Limba şi literatura română. Ce SUBIECTE au avut de rezolvat elevii / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Eseu pe baza unui text al poeţilor George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real şi eseu pe baza unui text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu, la profilul uman, au fost unele dintre subiectele de la proba de limba română la examenul de bacalaureat.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, încep luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

Potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro., probele scrise la Bacalaureat se vor desfăşura la nivel naţional în aceeaşi perioadă, în lunile iunie-iulie.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
 
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Bacalaureatul a început încă din 3 iunie, cu evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română (proba A), urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă, în perioada 5-6 iunie.

Calendar BAC 2019

1 iulie. Proba scrisă la Limba şi literatura română – Ea)

2 iulie. Limba şi literatura maternă – Eb) – este programată pentru a doua zi, marţi

3 iulie. Proba obligatorie a profilului – Ec) – se va desfăşura miercuri

4 iulie. Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie

8 iulie. Afişare rezultate

R.D.