14.2 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 3:49

BACALAUREAT 2015. Rezultatele la simulări, publicate joi

spot_img

La simulare au fost așteptați să participe peste 172.000 de elevi de clasa a XI-a și aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a

bacalaureat

Rezultatele la simularea examenului de bacalaureat, susținută de elevii din clasele a XI-a și a XII-a, vor fi publicate joi.

Potrivit Ministerului Educației, la simulare au fost așteptați să participe peste 172.000 de elevi de clasa a XI-a și aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a. Astfel, luni, 2 martie, a avut loc proba la Limba și literatura română, iar marți, 3 martie, elevii aparținând minorităților naționale au susținut proba la Limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului a avut loc pe 4 martie și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării, pe 6 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul.

Anul trecut, elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situația pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32%.

R.D.