BACALAUREAT 2015. “Moara cu noroc” le-a purtat ghinion

Luni au început probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului de maturitate

Bacalaureat_SZProbele scrise ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului din acest an au început luni, cu examenul la limba și literatura română. Subiectul principal – descrierea unui personaj din nuvela “Moara cu noroc” a lui Ioan Slavici – a reprezentat însă culmea ghinionului pentru majoritatea elevilor.

Pe motiv că acest subiect nu a reprezentat punctul lor forte, mare parte dintre candidați au părăsit sălile de examen după cel mult o oră și jumătate. Astfel, statisticile  – potrivit cărora doar 2 din 10 elevi care susțin Bac-ul a doua oară reușesc să-l și promoveze  –  par să fi fost confirmate mai devreme în acest an.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 31 august, până la ora 12.00. Vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Contestaţiile vor fi soluționate în zilele de 1 şi 2 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Potrivit unei centralizări a Ministerului Educației, la sesiunea august – septembrie 2015 s-au înscris aproximativ 55.000 de candidaţi. 66,41% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul în sesiunea iunie – iulie.

R.D.

NICIUN COMENTARIU