31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 20:23
No menu items!

BACALAUREAT 2014. Probele scrise încep, luni, cu Limba română. VEZI PROGRAMUL COMPLET

spot_img

Aproximativ 144.000 de liceeni trec, astăzi, prima probă de foc

bacalaureat_2014

Aproximativ 144.000 de absolvenţii de liceu susţin, luni, proba scrisă la limba şi literatura română. În cadrul probei se dau două variante de subiecte, una pentru profilul real şi alta pentru uman.

Examenul începe la ora 9 şi durează trei ore, însă elevii au voie să iasă din sală cel mai devreme după o oră şi jumătate. Sălile de examen sunt dotate cu camere de supraveghere, la fel ca în ultimii trei ani, potrivit metodologiei de Bacalaureat.

Pe 1 iulie, liceenii susţin proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 2 iulie are loc proba obligatorie în funcţie de profil, respectiv matematică sau istorie, iar pe 4 iulie, proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, respectiv fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filosofie, economie, psihologie sau sociologie.

Rezultatele de la probele scrise de la Bacalaureat 2014 vor fi afişate în 7 iulie, pe edu.ro până în ora 12 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12 şi 16. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar în 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.

Olimpia Diaconiuc