29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:13
No menu items!

BACALAUREAT 2014. Peste 9.000 de poliţişti asigură ordinea în apropierea şcolilor

spot_img

A doua sesiune a examenului de bacalaureat a început luni cu proba orală la limba şi literatura română

Peste 9.000 de poliţişti asigură ordinea şi siguranţa publică în apropierea şcolilor unde au loc examenele din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureatul, care a început luni cu proba orală la limba şi literatura română.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a dispus măsuri suplimentare pentru buna desfăşurare a sesiunii august-septembrie a bacalaureatului, unităţile de învăţământ şi centrele de corectare fiind incluse în itinerariile de patrulare.

Poliţiştii se află, în această perioadă, în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile desfăşurate, afectează climatul de siguranţă publică.

Inspectoratul General al Poliției Române
comunicat de presă

Dintre cei peste 9.000 de poliţişti care vor acţiona în perioada bacalaureatului pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi corectitudine a examenelor, 6.696 sunt de la Ordine Publică şi 1.331 de la Rutieră.

Poliţiştii de la Rutieră vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere grave şi a ambuteiajelor în apropierea centrelor de examinare.

Cea de-a doua sesiune din acest an a bacalaureatului a început luni cu probele orale, care se desfăşoară după următorul calendar: 18 – 19 august – limba română şi limba maternă, 19 – 20 august – o limbă de circulaţie internaţională, 21 – 22 august – evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep pe 25 august, cu limba şi literatura română, continuă pe 26 august cu limba şi literatura maternă, pe 27 august cu proba obligatorie a profilului şi se încheie pe 29 august cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 1 septembrie este programată afişarea rezultatelor (până la ora 12.00), iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Un număr de 63.323 candidaţi sunt aşteptaţi să participe, de luni, la cea de-a doua sesiune a examenelor de bacalaureat. În urma sesiunii din vară, 59.265 de candidaţi au fost respinşi.

R.D.