10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:02

BACALAUREAT 2014. De ce a fost eliminat din examen un elev din Iași

spot_img

Deși nu a încercat să copieze, un elev din Iași a fost eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul pe care a uitat să-l predea înainte să intre în sală

elev_telefon

Un elev din Iași poate spune că a avut cu adevărat ghinion. Deși nu a încercat să copieze, a fost eliminat de la bacalaureatul din această sesiune, după ce telefonul – pe care a uitat să-l predea înainte de a intra în sala de examinare – a sunat în timpul evaluării.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au amintit faptul că regulamentele sunt stricte, iar cei care le vor încălca vor suporta consecinţele. “Elevii nu au voie cu telefoanele mobile, acestea trebuie predate înainte de examen, iar dacă din grijă să nu-l pierzi sau să nu-ţi dispară îl ţii în buzunar şi sună, poţi fi eliminat dintr-o prostie. De asemenea, sunt interzise şi aparatele audio, există o tendinţă, un teribilism chiar, la liceeni, de a le folosi şi la examene”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iași, citată de “Ziarul de Iași”.

Până vineri, 20 iunie, elevii de clasa a XII-a vor susţine proba competenţelor digitale, urmând ca, de luni, 23 iunie, să continue cu evaluarea competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională.

R.D.