3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:57
No menu items!

BAC-ul și Evaluarea Națională, susținute în iulie. Când reîncepe școala. Anunțul ministrului educației

spot_img

Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă, a declarat, marţi, într-o conferință de presă, ministrul educaţiei, Monica Anisie. 

Potrivit acesteia, data exactă la care se vor reluarea cursurile se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

„Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. (…)În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță.

În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Potrivit ministrului, situația școlară se va încheia cu minimum 2 note.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor, a mai anunțat Monica Anisie.

Referitor la admiterea la universitate, ministrul a precizat că examenul se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat.

Cursurile în școlile din România au fost supendate pe 11 martie.