17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:49
No menu items!

BAC 2018. Absolvenții de liceu susțin ultimul examen: proba la alegere a profilului și specializării

spot_img

BAC 2018. Examenul de Bacalaureat se încheie joi, cu proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții de liceu dau examen la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – dacă au terminat Realul, sau la Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie – dacă au terminat Umanul. Examenul începe la ora 9:00, iar elevii au timp 3 ore să rezolve subiectele.

Examenul de Bacalaureat este supravegheat cu camere video, iar elevii nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile sau cărți, culegeri, copiuțe. Oricine este prins cu materiale interzise în examen este dat afară pe loc, indiferent dacă a copiat sau nu, și nu mai are voie să participe la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

În timpul desfășurării examenelor scrise, profesorii care îi asistă pe elevi nu au voie să le dea acestora nicio indicație, nu au voie să discute între ei si nici să rezolve subiectul de examen. Unul dintre asistenți stă în fața clasei, celălalt în spatele clasei.

“La expirarea celor trei ore acordate, candidații predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați ramân în sală până la predarea ultimei lucrari”, mai arată metodologia.

Alex Militaru