4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 22:02
No menu items!

Bacău: Patru copii, la spital intoxicaţi cu o substanţă împotriva şoarecilor

spot_img

ambulanta

Poliţia Bacău a deschis o anchetă, vineri, în cazul a patru fraţi cu vârste cuprinse între trei luni şi 13 ani, din comuna Onişcani, care au ajuns la spital, unul în stare foarte gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanţă emanată de pastile folosite împotriva rozătoarelor.

Cei patru fraţi, în vârstă de trei luni, un an şi jumătate, trei ani şi jumătate şi 13 ani, din satul Onişcani, comuna Filipeşti, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău împreună cu mama lor, după ce li s-a făcut rău cel mai probabil din cauza unei substanţe emanate de mai multe pastile puse în locuinţă de către tatăl copiilor, împotriva şoarecilor.

Potrivit medicilor, copilul în vârstă de trei ani şi jumătate este în stare critică, fiind internat la Secţia de Terapie Intensivă.

Din primele cercetări se pare că este vorba despre o intoxicaţie cu fosfit de aluminiu, însă aşteptăm rezultatele analizelor de laborator ale substanţei folosite de tatăl copiilor. În funcţie de rezultatele finale ale anchetei, se va face încadrarea juridică a faptei şi vor fi trase la răspundere eventualele persoane vinovate.

Măriuca Samson

purtător de cuvânt, Inspectoratul de Poliție al Județului Bacău