25.5 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 22:07
No menu items!

Bacău: Directorul unui Remat, mort într-un accident de muncă, după ce a fost călcat de un camion

spot_img

ambulanta

Directorul de producţie al unui Remat din judeţul Bacău a murit în urma unui accident de muncă, după ce a fost călcat de un camion care dădea cu spatele în timp ce se afla la încărcat de deşeuri de fier de pe o platformă de depozitare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău a declanşat o anchetă la o firmă de colectare a fierului vechi din oraşul Comăneşti, după ce directorul de producţie al societăţii a murit în urma unui accident de muncă, potrivit Mediafax.

Primele cercetări desfăşurate de inspectorii de muncă arată că bărbatul de 48 de ani se afla pe platforma societăţii când, la un moment dat, a fost lovit de un camion care dădea cu spatele şi care se afla la încărcat deşeuri de fier.

„Firma din Comăneşti, aflată în insolvenţă, funcţiona ca un punct de lucru al societăţii Remat SA Vâlcea. Ca la orice caz de accident mortal de muncă, se vor verifica documentele pentru a se vedea dacă s-au respectat normele de securitate în muncă. În funcţie de rezultatele anchetei, se vor lua şi măsurile legale, iar dacă va fi cazul, vom sesiza şi Parchetul”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea.

Poliţia Bacău a declanşat propria anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

D.M.