7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:31
No menu items!

Bacău: Avocatul Cojocaru, acuzat că a cerut 75.000 de euro pentru a interveni într-un dosar instrumentat de DNA

spot_img

dna

Avocatul Cristian Cojocaru, membru al Baroului Bacău, a fost audiat la Serviciului Bacău din cadrul Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și în care s-a început urmărirea penală.

„Există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august-octombrie 2013, învinuitul Cojocaru Cristian, avocat în cadrul Baroului Bacău, a pretins de la două persoane suma de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra magistraților judecători din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile, de punere în libertate a uneia dintre persoane, cercetată în stare de arest preventiv pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar instrumentat de D.N.A. — Serviciul Teritorial Bacău”, precizează un comunicat al DNA Bacău.

Avocatului Cojocaru i s-au adus la cunoștință acuzațiile, iar procurorii au cerut instanței măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioada de 30 de zile. Procurorii fac, însă, și precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal și nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

Potrivit Agerpres, avocatul Cristian Cojocaru a recunoscut că a fost chemat la DNA Bacău.

„Am fost și am dat o declarație alături de alte persoane, dar nu pot să ofer mai multe informații. Se fac niște cercetări. Nu s-a emis nicio ordonanță de reținere pe numele meu”, a declarat Cristian Cojocaru.

A.V.