30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:35
No menu items!

Bătrâna de 25 de kilograme, ţinută în spital după ce familia a refuzat să o primească acasă, a murit

spot_img

Bătrâna care a ajuns să cântărească 25 de kilograme, după ce a fost ținută fără hrană, a murit în noaptea de joi spre vineri

batrana-500x321

Femeia, în vârstă de 77 de ani, din comuna ieşeană Gorban, care cântărea 25 de kilograme, internată la fostul spital de bătrâni din comuna Răducăneni după ce nu a fost primită acasă de către familia sa, a murit în noaptea de joi spre vineri.

Primarul comunei Gorban, Dănuț Rotaru, a declarat, vineri, că a fost informat de conducerea unităţii medicale din Răducăneni că, în cursul zilei de joi, femeia se simţea mai bine, mânca şi mergea singură, potrivit Mediafax.

Mergea spre bine, ieri (joi n.r.) se hrănea, am discutat cu domnul director şi îmi spunea că este cumva în revenire. Însă, astăzi (vineri n.r.) m-a sunat că a decedat, iar acum suntem în faza de cine o înmormântează. Păcatul a căzut, cred, tot pe noi. Am cumpărat sicriu şi cruce, mâine în jurul orei 10.00 – 11.00 spunea că vine un ginere de-al ei, care e plecat în Italia, iar fata din Italia nu ne-a dat voie să o dăm la fata de aici fiindcă ar interesa-o doar ajutorul de înmormântare şi nu face nimic. Vedem acum, ne ocupăm noi şi poate reuşim să decontăm. Femeia oricum avea 77 de ani şi nu ştiu dacă cei de la «Sfântul Spridon» au scris drept în foaia de externare.

Dănuţ Rotaru
primar comună Gorban

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”, prof.dr. Diana Cimpoeşu, a precizat că femeia a fost externată în stare mai bună decât la internare, dar avea nevoie de cineva care să o ajute în permanenţă.

Pacienta era mai bine la externare, în sensul că starea ei, faţă de cum venise, evoluase pozitiv. Dar bătrâna trebuia îngrijită în continuare aşa cum am făcut-o noi în spital. Ea trebuia perfuzată, nu poate nimeni spune că ea putea merge singură la baie, era dependentă de cineva şi avea nevoie de îngrijiri în permanenţă.

prof.dr. Diana Cimpoeştu
medic-şef UPU-SMURD

Poliţiştii din Iaşi au fost sesizaţi, în urmă cu aproape zece zile, de către medicii Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi despre cazul femeii de 77 de ani din comuna ieşeană Gorban care cântărea doar 25 de kilograme şi care a fost tratată în unitate şi trimisă acasă cu ambulanţa, iar familia acesteia a refuzat să o primească, astfel că bătrâna a fost readusă la spital.

Femeia ajunsese la spital în stare gravă, şi a fost diagnosticată cu „casexie extremă”, boală care se manifestă prin slăbire generală a organismului, cu scăderea activităţii sistemelor morfuncţionale, hipotensiune şi topire musculară.

D.M.