11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:14
No menu items!

Bătrân de 80 de ani, încuiat trei zile în Primărie

spot_img

Primarul Ţăranu: S-a simţit bine, altfel ar fi strigat după ajutor

primaria_vultureniUn bărbat de 80 de ani, din comuna băcăuană Vultureni, a fost uitat încuiat trei zile în sediul primăriei din localitate, unde se dusese după o adeverinţă. Primarul Daniel Ţăranu susține că bătrânul s-a simţit bine cât a stat închis în clădire, altfel ar fi deschis o fereastră şi ar fi strigat după ajutor.

Băcăuanul de 80 de ani fusese adus cu maşina, vineri dimineaţă, de către un salariat al primăriei pentru a ridica o adeverinţă necesară la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), urmând ca apoi să fie transportat înapoi acasă, relatează MEDIAFAX.

Între timp însă, angajatul Primăriei a trebuit să-şi rezolve problemele de serviciu, motiv pentru care bătrânul a mers să-şi verifice contul bancar la unitatea CEC care funcţionează, împreună cu Poşta, în acelaşi imobil cu primăria. Ulterior, bărbatul de 80 de ani s-a întors la Primărie, situată la etajul întâi al clădirii și a mers în sala de şedinţe a Consiliului Local pentru a-l aştepta pe salariatul care urma să-l ducă acasă cu maşina.

primar_taranuAngajatul nostru, după ce şi-a terminat treaba, a ieşit din primărie, acolo unde urma să se întâlnească cu bătrânul, şi cum nu l-a observat pe acesta, a plecat, gândindu-se că o fi găsit altă maşină să se ducă acasă. (…)Bătrânul s-a simţit bine cât a stat înăuntru, altfel ar fi găsit o modalitate să strige după ajutor, cel mai la îndemână fiindu-i să deschidă o fereastră. Cu excepţia unui pat pe care să doarmă, a avut la dispoziţie cam tot ce-i trebuie, inclusiv mâncare din frigiderul aflat în oficiul primăriei. De altfel, când a fost găsit, bărbatul era bine şi foarte calm.

Daniel Țăranu
primar, comuna Vultureni (Bacău)

Primarul de Vultureşi nu se simte vinovat cu nimic în acest caz. Motivul: „Nu stă nimeni să caute oamenii rămaşi prin clădire, mai ales că în acelaşi imobil funcţionează alte două instituţii, care vinerea termină programul după primărie”.

R.D.