22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 17:10

Bătrân și bolnav, torționarul Alexandru Vișinescu își cumpără băuturi alcoolice. VIDEO

Fostul torționar al liderului țărănist Ion Mihalache recunoaște că încă mai bea la vârsta sa

Visinescu_SZ

Torționarul Alexandru Vișinescu, trimis în judecată de Parchetul General pentru infracțiuni contra umanității, a fost surprins de reporterii Sursa Zilei cumpărându-și băuturi alcoolice, în ciuda vârstei de 88 de ani și a afecțiunilor medicale din cauza cărora a stat internat în spital în timp ce era anchetat.

Alexandru Vișinescu a intrat, luni, la ora prânzului, într-un magazin din zona Grădinii Cișmigiu. El a ieșit cu o sticlă de vin „Babanu”, îmbuteliată în PET de 2 litri. A fost singurul produs cumpărat din magazin. Întrebat ce sărbătorește, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu-Sărat, a spus: „Nu vă intereseză”. Vișinescu a recunoscut că încă mai bea la vârsta lui și a devenit apoi violent încercând să agreseze reprezentanții presei.

În perioada în care era anchetat și așteptat la audieri, Alexandru Vișinescu a transmis procurorilor că s-a internat în spital, dar un bucureștean l-a filmat atunci plimbându-se pe Calea Dorobanților.

Luni, în ziua în care Vișinescu a fost surprins cumpărându-și vin fără a spune dacă sărbătorește ceva, aceiași procurori care l-au anchetat, l-au trimis în judecată pe un alt torționar, Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncăă de la Periprava.

Andrei Tudor