5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 15:04
No menu items!

Bătăi între protestatari şi jandarmi

spot_img

Trei dintre agricultorii care au protestat în Piaţa Victoriei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi în dubele Jandarmeriei. Protestele au degenerate deoarece delegaţia formată din membri ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Holstein.RO nu a fost chemată la discuţii cu premierul Victor Ponta.

Potrivit preşedintelui LAPAR, Laurenţiu Baciu, ”trei persoane au fost gazate de jandarmi şi băgate în dube şi există suspiciuni că ar fi fost bătute”.

Protestatarii solicitaseră ca o delegaţie formată din reprezentanţii celor trei asociaţii participante la mitingul de protest să fie primită la discuţii cu premierul Victor Ponta, însă nu au primit niciun răspuns la această solicitare.

“Ni s-a spus că o delegaţie formată din reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi ai Asociaţiei Holstein.RO va intra la discuţii cu premierul Victor Ponta, însă până în acest moment nu am fost chemaţi la negocieri, iar oamenii devin din ce mai agitaţi şi ameninţă că vor rupe gardurile de protecţie montate de jandarmi şi vor intra în clădirea guvernului. Principalele noastre revendicări sunt legate de subvenţiile la hectar, pentru motorină, dar şi de impozitarea – de către stat – a subvenţiilor acordate de Uniunea Europeană“, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.