Băsescu: Un lucru bun ar fi dacă aş face echipă cu un ministru de Interne numit Iohannis

basescu iohannis

Președintele Traian Băsescu este de părere că ar ar fi un lucru bun dacă ar putea face echipă cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis, pentru a sprijini intrarea României în Schengen. Declarația șefului statului a fost făcută vineri, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele CE, Jose Barroso.

“Un bun lucru ar fi dacă aş putea face echipă pentru a sprijini intrarea în Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis”, a spus Băsescu. Preşedintele a făcut, miercuri, un apel către liderii USL să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică, menţionând că s-a creat un climat de instabilitate menit să afecteze credibilitatea ţării, instituţiile şi cetăţenii.

Băsescu a declarat marţi, la B1, că apariţia lui Klaus Iohannis în formula USL este potrivită, după ce PNL l-a propus pe acesta în funcția de ministru de Interne şi vicepremier. La Bruxelles, șeful statului a precizat că faptul că instituţiile de la Bucureşti funcţionează îl îndreptăţeşte să solicite ţărilor UE intrarea în Schengen, invocând şi progresele menţionate în cel mai recent raport MCV.

Propunerile PNL de schimbare a unor miniștri din guvern, alături de numirea lui Iohannis pe funcția de vicepremier, au creat nemulțumire în alianța de la guvernare. Liderii USL încearcă să ajungă la un consens, pentru ca alianța să nu se rupă.

C.C.

NICIUN COMENTARIU