-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 10:08
No menu items!

Băsescu tine secret motivul plecării lui Diaconescu de la Cotroceni

spot_img

Basescu_Diaconescu

Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a părăsit, miercuri, Palatul Cotroceni fără să ofere nici o explicaţie clară pentru acest gest. Iniţial, au existat speculaţii potrivit cărora va merge pe drumul bătătorit de ceilalți ex-consilieri prezidentiali și se va înscrie în PMP, dar Elena Udrea a respins categoric această variantă. Nici Traian Băsescu nu a fost deloc darnic, aşa cum a făcut-o altădată, cu explicaţiile.

A fost vorba de o problemă de serviciu, nu vă pot spune mai multe

Traian Băsescu
B1 TV

Contextul pare însă cel care oferă o pistă referitoare la planul pentru Cristian Diaconescu în politică după era Cotroceni. Tot Traian Băsescu a insistat că, în luna iunie, după europarlamentare, liderii partidelor de dreapta trebuie să se așeze la masă şi să desemneze un candidat comun al dreptei pentru prezidenţiale iar în luna iulie să îl prezinte publicului.

„Independenţa” politică a lui Diaconescu faţă de oricare dintre partidele de dreapta dublată însă de eticheta de „om al lui Băsescu” face ca ex-consilierul prezidenţial să fie cel mai probabil candidatul unic al dreptei la preşedinţia României, în viziunea lui Traian Băsescu. Iar tăcerea necaracteristică preşedintelui în ce priveşte plecarea şefului Cancelariei de la Cotroceni este menită să menţină suspansul şi să îl ferească pe Diaconescu de erodare până la momentul potrivit.

Nicoleta Vera