18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:19
No menu items!

Băsescu sugerează Guvernului să renegocieze scrisoarea de intenție cu FMI

spot_img

basescu

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că sugerează Guvernului să reîncerce renegocierea scrisorii de intenție cu finanțatorii externi, ”pentru a da o șansă economiei naționale”. Șeful statului este de părere că cele mai recente negocieri cu FMI și Comisia Europeană au fost unele „de proastă calitate”.

”Public rog Guvernul să analizeze posibilitatea de a renegocia obligațiile asumate și dacă au nevoie de experiența mea le-o pun la dispoziție”, a declarat Băsescu. Acesta a precizat că, în draftul de scrisoare de intenție, măsurile la care s-a angajat Executivul nu sunt definite clar și lasă loc la mult arbitrariu.

”Am spus-o, cred, primul: este o negociere de proastă calitate, care nu dă șanse de relansare economiei, este o negociere care va face pe cei ce vor primi o brumă de bani să piardă prin creșteri de prețuri mult mai mult decât primesc”, a adăugat șeful statului.

Guvernul a finalizat, pe 4 noiembrie, negocierile cu finanțatorii externi, autoritățile convenind, printre altele, asupra indexării pensiilor cu 3,76% în 2014.

Cosmina Croitoru