10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 21:28

Băsescu spune că noua reședință nu îi asigură protecția familiei

spot_img

Fostul șef al statului a transmis o scrisoare SGG prin care cere îmbunătățiri ale construcției din strada Gogol, reședința care i-a fost repartizată

lucrari_gogol_02496100romaniatv.net

Fostul președinte Traian Băsescu susține, într-o scrisoare adresată Secretariatului General al Guvernului, obținută de agerpres.ro, că imobilul din strada Gogol nr. 2, reședință repartizată anul acesta de Executiv drept reședință de protocol, nu respectă normele pentru un fost șef de stat.

Băsescu admite că s-au făcut lucrări de îmbunătățire a imobilului, dar nu este respectat protocolul care prevede existența unui cabinet de lucru, un salon de primire pentru vizitatori și un garaj. În plsu, spune fostul președinte, imbilul nu asigură protecția lui și a familiei sale.

Imobilul nu asigură protecția locatarilor, adică nici protecția fizică și nici intimitatea mea și a familiei mele nici în interiorul imobilului și nici în curte, urmare a faptului că pe toată latura de sud-vest a curții și a locuinței se află construit un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu ușurință a persoanelor care locuiesc în imobilul și în curtea imobilului din strada Gogol, nr. 2, dar și a persoanelor care vizitează acest imobil.

scrisoare Traian Băsescu

Fostul șef al statului mai afirmă că responsabili pentru “eventualele incidente” sunt cei care au semnat hotărârea de guvern prin care i s-a alocat locuința de protocol din strada Gogol, adică premierul Victor Ponta, Ion Moraru și Darisu Vâlcov, fostul ministru de Finanțe.

Băsescu dă și soluții pentru rezolvarea neajunsurilor.

Consider că repartizarea apartamentului nr. 1 din strada Eminescu nr. 44-48 ar rezolva problema cabinetului de lucru și a salonului de primire, asigurarea pe moment a două spații de parcare într-un garaj al RAAPPS, aflat în apropierea imobilului din strada Gogol, urmând ca în cel mai scurt timp să fie construit unu garaj pentru două mașini pe terenul aferent imobilului din strada Gogol nr. 2.

scrisoare Traian Băsescu

În același document, citat de agerpres.ro, fostul șef al statului spune că după finalizarea lucrărilor la acoperiș și la porțile de acces, va semna procesul verbal de predare-primire a imobilului, “dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12”.