5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:52

Băsescu se consultă cu Guvernul pe tema crizei din Ucraina

spot_img

Președintele României i-a chemat la consultări, marți, la ora 17.30, pe Victor Ponta, alături de miniștrii care fac parte din CSAT

csat

Președintele Traian Băsescu, i-a trimis, marți, premierului Victor Ponta o scrisoare, în care îl invită la Cotroceni, alături de miniștrii din cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a discuta despre situația din Ucraina.

Având în vedere declaraţiile dumneavoastră publice recente prin care vă manifestați nelămurirea în legătură cu poziția României privind situația din Ucraina și din regiune, în conformitate cu Art. 86 din Constituţia României vă invit pentru consultări astăzi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României – problemă urgentă şi de importanţă deosebită. La această întâlnire vă recomand să participe toţi membrii Guvernului sau, cel puţin, miniştrii care fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Traian Băsescu
președintele României

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că va transmite în cursul zilei solicitarea oficială președintelui Traian Băsescu pentru organizarea în cel mai scurt timp a unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„În baza prevederii legii de organizare și funcționare a CSAT, articolul 6, aliniatul 2, și având în vedere că peste o treime din membrii CSAT sunt membri ai Guvernului, mai precis șapte, prim-ministrul și șase miniștrii, vom transmite președintelui României solicitarea oficială de a organiza în cât mai scurt timp o ședință extraordinară a CSAT pentru a analiza situația creată, a lua o decizie clară unitară și instituțională și a asigura coordonarea funcționării instituțiilor statului român în fața provocărilor și a extrem de complicatei situații care evoluează la granița României”, a declarat Ponta.

Daniela Marinescu