9.1 C
București
duminică, 2 aprilie 2023 - 8:07
No menu items!

Băsescu, scrisoare către Victor Ponta. Ce i-a cerut preşedintele premierului

spot_img

Victor Ponta susţine că a primit o scrisoare din partea preşedintelui Băsescu în care i se propunea să participe la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Generale al UE, dar că nu a dorit să anunţe acest lucru deoarece această cerere demonstrează că preşedintele nu cunoaşte regulile europene.

„Am primit o scrisoare dar nu am vrut să vorbesc despre ea, pentru că ar demonstra că preşedintele Traian Băsescu nu cunoaşte regulile europene şi ar fi oarecum ruşinos”, a spus Ponta. Premierul a explicat că la Consiliul pentru Afaceri Generale al UE participă întotodeauna miniştrii Afacerilor Europene, în cazul României fiind vorba de ministrul Leonard Orban. „Nu am cum să particip eu, pentru că nu participă niciun prim-ministru. Prim-miniştrii participă la Consiliul European, cu excepţia României şi Lituaniei”, a adăugat Ponta.

Ministerul Afacerilor Europene a anunţat luni că ministrul Leonard Orban va participa, marţi, la reuniunea Consiliului de Afaceri Generale al UE, agenda întâlnirii fiind dominată de problematica viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020, tema Consiliului European excepţional convocat în 22-23 noiembrie. Totodată, se vor purta discuţii în vederea pregătirii Consiliului European de iarnă din 13–14 decembrie 2012.

Reuniunea va fi precedată, în seara zilei de 19 noiembrie, de un dineu de lucru al participanţilor la lucrările CAG cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. (A.M)