14.6 C
București
marți, 11 mai 2021 - 22:59

Băsescu respinge propunerile lui Ponta pentru noii miniștri

Traian Băsescu a anunțat, joi, de la Palatul Cotroceni, că a respins propunerile premierului Victor Ponta pentru postul de ministru al culturii și vicepremier – Rozalia Biro (UDMR) și pentru cel de ministru delegat pentru buget – Claudiu Manda (PSD)

Basescu_Traian

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la nominalizările transmise de premier pentru funcţiie de ministru al culturii – Rozalia Biro (UDMR) şi pentru cel de ministru delegat al bugetului – Claudiu Manda (PSD), că le consideră “necorespunzătoare”, motiv pentru care le-a si respins.

Am respins propunerea Rozaliei Biro la Cultură. Este nepotrivită funcţiei. Oricând în timpul mandatului meu premierul o va propune pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii, nu voi ezita să o numesc, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este esenţială.

Traian Băsescu
președintele României

“În ce priveşte a doua propunere legată de nominalizarea lui Iulian Claudiu Manda, am respins-o ca fiind necorespunzătoare”, a precizat Băsescu. El a adăugat că, în cazul lui Manda “e bine să nu se mai revină nici măcar pe alte portofolii”.

De altfel, Traian Băsescu amenința încă de vinerea trecută, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că va respinge propunerile de miniștri făcute de Victor Ponta. Drept răspuns, Ponta a precizat atunci că, deși susține aceste propuneri, în cazul în care Rozalia Biro și Claudiu Manda vor fi respinși de Băsescu, va face noi nominalizări pe care președintele – conform Constituției – nu mai are însă dreptul să le respingă.

S.Z.