-0.4 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 1:33
No menu items!

Băsescu: Relaţia cu Federaţia Rusă funcţionează. Deşi nu ne pupăm, există comunicare

spot_img

Basescu_Traian

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că este dezamăgit de acţiunile Federaţiei Ruse în regiune şi că aceasta nu este o purtătoare de ramuri de măslin, adăugând că relaţia României cu Rusia funcţionează şi se comunică, deşi “nu ne pupăm”.

Eu sunt dezamăgit de acţiunile din regiune ale Federaţiei Ruse, şi am spus-o public întotdeauna – Federaţia Rusă este un element de destabilizare a regiunii, şi nu o spun numai legat de Crimeea, ci şi de Nagorno Karabah, Abhazia, Osetia de Sud, şi legat de Transnistria, şi acum şi Crimeea“, a spus Băsescu la Adevărul live.

Traian Băsescu a menţionat că “toate aceste conflicte din regiune pot fi rezolvate de la Moscova, la fel cum pot fi explodate simultan sau pe rând funcţie de nevoile politice ale Moscovei“.

Eu mi-am dorit tot timpul o relaţie corectă cu Federaţia Rusă, dar trebuie să acceptăm şi unii, şi alţii realitatea. Nu pot să mă convingă nici Ministerul Afacerilor Externe rus, nici preşedintele Putin, nici premierul Medvedev, că Rusia este un purtător de ramuri de măslin, ramurile păcii, în regiune. Nu. Rusia creează conflict în regiune.

Traian Băsescu

președintele României

Traian Băsescu a ţinut să menţioneze că relaţia dintre România şi Federaţia Rusă funcţionează.

Nu ne pupăm, dar nu înseamnă că relaţia este ruptă, avem ambasadele, utilizăm ambasadele pentru a ne transmite mesaje“, a explicat Băsescu, precizând că întâlniri cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti au avut loc la nivel de consilieri prezidenţiali.

R.D.