2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:14
No menu items!

Băsescu propune organizarea dezbaterii Ponta-Iohannis la Palatul Cotroceni. UPDATE

spot_img

Administrația Prezidențială promite un cadru neutru pentru finala televizată

basescu_cotroceni

Președintele Traian Băsescu a propus ca dezbaterea electorală dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis să se desfășoare la Palatul Cotroceni.

Într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, se face referire la eșecul negocierilor dintre cele două echipe și la necesitatea ca dezbaterea să aibă loc.

Principalele elemente ale propunerii:

  • Loc de desfăşurare – Palatul Cotroceni, în Sala Unirii sau în Sala de Spectacole, perioada 10 – 14 noiembrie 2014.
  • Preluarea de către televiziuni a dezbaterii/dezbaterilor se poate face prin fibră optică, în condiții tehnice excelente și egale pentru toate televiziunile naționale și locale care doresc.
  • Capacitatea celor două săli permite participarea a câte 50 – 70 de susținători din partea fiecărui candidat.
  • Moderatorul/moderatorii vor fi conveniţi de cei doi candidați.
  • Suportul tehnic va fi asigurat de Societatea Română de Televiziune şi de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (semnal pentru televiziuni).

”Administraţia Prezidențială, Societatea Română de Televiziune şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale garantează deplina neutralitate a organizării administrative şi a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidaţilor, susţinătorilor acestora, televiziunilor şi radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor”, se afirmă în comunicat.

Administrația Prezidențială oferă datele de contact al unui consilier, care ar putea fi contactat de echipele de negociere. De asemenea, Traian Băsescu nu se va afla în Palatul Cotroceni în timpul dezbaterii propuse.

Întrebat dacă Palatul Cotroceni este un loc potrivit pentru dezbatere, Iohannis a răspuns: ”Asta vor decide echipele de negociere”.

UPDATE 19.49

Aflat în Kosovo, Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu ar trebui să stea mai departe de campania electorală și că, dacă vrea, Iohannis poate veni împreună cu președintele la cele patru dezbateri televizate propuse de PSD.