2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:13
No menu items!

Băsescu: Ponta trebuie să finalizeze privatizarea CFR Marfă. Decizia pentru Silaghi, pe 23 august

spot_img

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că premierul Victor Ponta trebuie să finalizeze procesul de privatizare a CFR Marfă, prin semnarea contractului cu firma câștigătoare a licitației, și să-și asume răspunderea politică pentru asta. Cum mandatul de ministru interimar al transporturilor al lui Victor Ponta se încheie pe 25 august, Băsescu a promis public o decizie definivă în privința desemnării lui Ovidiu Silaghi la Transporturi pe 23 august.

“Principalul motiv invocat în discuţiile privind nominalizarea domnului Ovidiu Silaghi au fost legate de istoricul prezenţei acestuia la Ministerului Transporturilor în primul guvern. Am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi, nu aduce nimic important ca imagine guvernului Ponta. Nu am obţinut o eventuală altă nominalizare. Dacă aş refuza nominalizarea lui Silaghi, aş putea să mă aleg cu o altă nominalizare mai rea. (…)Pe de altă parte, cred că este inoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în privatizarea CFR Marfă – o companie strategică pentru România. De aceea, compania a fost și în atenția CSAT”, a declarat președintele.

“Toți știm aprecierile extraordinare pe care le-a primit domnul Fenechiu de la premierul cu Victor Ponta cu privire la privatizarea CFR și, mai mult, cu privire la desemnarea câștigătorului. (…) De aceea, primul ministru Victor Ponta ar trebui să rămână în funcția de ministru interimar până la semnarea contractului. (…)Cel care a câştigat caută cu disperare bani la bănci pentru a plăti banii pentru câştigarea licitaţiei. Marea mea problemă este că, ştiind despre câştigător că trebuie să împrumute bani ca să plătească, din ce bani va face investiţii? Dacă în momentul de faţă investitorul împrumută bani ca să plătească compania şi nu-i găseşte, de unde o să ia bani să investească în modernizarea companiei? (…)Ponta trebuie să-și asume răspunderea politică pentru privatizarea CFR Marfă și pentru semnarea contractului”, a explicat Băsescu.

“N-aş vrea să-l văd pe domnul Silaghi că devine ţapul ispăşitor al privatizării CFR Marfă. Simt responsabilitatea numirii ministrului, care nu va semna contractul, dar va avea responsabilitatea privatizării. (…)Voi lua o decizie definitivă cu privire la Ovidiu Silaghi pe 23 august“, a mai spus șeful statului.

R.D.