4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:55
No menu items!

Băsescu o ţine una şi bună: Vrea premier care să reprezinte interesul naţional

spot_img

Preşedintele Traian Băsescu a reafirmat vineri, de la Palatul Cotroceni, că va numi după alegeri un premier care să reprezinte şi să respecte interesul naţional al ţării.

El nu a dat vreun nume, dar, întrebat dacă îşi menţine declaraţia din vară potrivit căreia nu-l va mai numi pe Victor Ponta premier Traian Băsescu a spus răspicat: ”Îmi menţin declaraţia cã voi desemna un premier care sã reprezinte şi sã se ghideze dupã interesul naţional, ceea ce înseamnã cã va trebui sã respect şi Constituţia şi înţelegerile dintre partid şi toate cele. Trebuie sã fie un om care a probat cã ştie sã respecte interesul naţional”.Preşedintele a arătat că nu vrea sã intre în jocul celor care spun cã Victor Ponta nu va mai fi prim-ministru dupã alegerile parlamentare.

“Nu, n-aş vrea sã intru în jocul ăsta. Am vãzut deja, de la un partid la altul se aruncã – Ponta, nu vei fi prim-ministru, de dincolo se aruncã – Ponta va fi prim-ministru sau suspendãm preşedintele. Sunt micisme electorale, oameni politici nematurizaţi care fac tipul acesta de jocuri. Cum credeţi cã un preşedinte s-ar pronunţa înainte de alegeri cu privire la opţiunile lui? Mai ales cã nimeni nu garanteazã cã partidele vor avea acea opţiune pe care eventual preşedintele ar exprima-o”, a afirmat Bãsescu, întrebat cu privire la premierul pe care-l va desemna dupã alegerile din 9 decembrie. (C.C.)