11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:29

Băsescu: Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară. E o decizie nesăbuită

spot_img

În opinia fostului șef al statului, situația legată de construirea de către Turcia a unei mari moschee la București ar trebui să fie analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării

Basescu_Miscarea Populara_SZ

Ideea construirii la București a celei mai mari moschei din Europa și a unei universități musulmane pentru 6.000 de studenți reprezintă un risc pentru securitatea națională, a afirmat duminică fostul președinte Traian Băsescu, în discursul ținut la ședința reprezentanților organizațiilor județene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfășurată în localitatea Budeasa (județul Argeș).

Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. (…)Dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste care, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică. În momentul în care islamismul se extinde către Balcani (…), prim-ministrul nostru (…)hotărăște să aprobe construcția celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcționeze o universitate pentru 6.000 de studenți. Nu există risc mai mare de securitate națională decât să aduci studenți musulmani în România și de aici să-i și exporți prin Europa. (…)Cred că astfel de decizii sunt cel puțin nesăbuite, dacă nu antinaționale.

Traian Băsescu
fost președinte al României

În opinia fostului șef al statului, situația ar trebui să fie analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Avem o minoritate de 70.000 – 80.000 de musulmani în România, îi respectăm, au moschei la Constanța, au moschee în București, dacă vor să mai facă una mititică sunt bineveniți, dar să faci cea mai mare moschee din Europa și să creezi pe lângă ea o universitate pentru 6.000 de studenți islamiști mi se pare o exagerare, care trebuie să fie judecată de CSAT și sper ca un astfel de proiect să nu fie aprobat de statul român.

Traian Băsescu
fost președinte al României

Turcia va construi o moschee mare la București, care va fi gata în termen de trei ani, a relatat recent ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritățile române, Turcia va aloca un spațiu pentru construcția unei biserici de către România la Istanbul.

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizită la București în luna aprilie. Cele două țări ar fi ajuns la un acord pentru a grăbi planurile de ridicare a moscheei, potrivit sursei citate.

Moscheea, care va fi construită pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, guvernul român a aprobat concesionarea suprafeței necesare pentru ridicarea moscheei într-unul din cartierele centrale ale Bucureștiului, pe o perioadă de 49 de ani.

Conform publicației turce, construcția ar urma să includă și un complex cu o librărie, o școală de studiu al Coranului și spații de recreere și va avea caracteristicile arhitecturii din era otomană.

R.D.