25.5 C
București
luni, 2 august 2021 - 10:57

Băsescu: Noul Cod al insolvenței, discriminatoriu pentru televiziuni și radiouri

spot_img

traian basescu

Traian Băsescu a susţinut, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, că premierul Victor Ponta a încălcat grav acordul de cooperare instituţională semnat cu șeful statului. În plus, el a arătat că prevederile noului Cod al insolvenței, referitoare la televiziuni și radiouri, sunt discriminatorii, articolul referitor la audiovizual încălcând grav Constituția.

“Referitor la acordul cu primul ministru, acordul a fost încălcat grav de premier în domenii precum politica externă, independenţa justiţiei şi statul de drept. Din acest motiv, am decis să declanşez mecanismul de consultare, aşa că mâine (marți – n.r.) vom începe discuţiile la nivel tehnic privind încălcările grave ale acordului de cooperare instituţională”, a declarat Traian Băsescu.

Cât privește noul Cod al insolvenței, “articolul 81 alineatul 3 e discriminatoriu categoric, vizează proceduri strict pentru audiovizual”. “Citez din Constituție, art 16 al 1: <<Cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii și discriminări>>. În aceste televiziuni lucrează cetățeni. Întreruperea emisiei imediat ce se declanșează insolvența, înainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să aducă structurile din audio-vizual în situația de faliment în mod direct. Aceste întreprinderi private trăiesc din publicitate în primul rând. Faptul că televiziunilor și radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu, mă îndreptățește să spun că, spre deosebire de Năstase, care plătea presa, Ponta e la fel de hotărât să pună sub control presa, dar o face mult mai cinic și brutal. Nu are nicio explicație de ce aplica un regim discriminatoriu televiziunilor. Nu vreau să pozez într-unul care se pupă cu televiziunile și radiourile. Am avut conflicte câte nu a avut probabil niciun politician. (…)E un pas urias în afara liniilor democratice. E o acțiune nedemocratică ce va aduce mari deservicii României.
Vă asigur că, mai devreme sau mai târziu, și structurile politice, și cele ce țin de organizațiile internaționale ale presei, vor reacționa extrem de viguros. Oricare dintre noi se poate supăra pe o televiziune și să se certe cu ea, dar las-o acolo, nu o închide, că -și revine ea, îți revii tu, până la urmă”, a mai spus Traian Băsescu.

R.D.