17.7 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:19
No menu items!

Băsescu: M-aş duce în vizită la fratele meu în arest, aş vrea explicaţii

spot_img

Traian Băsescu a precizat că atunci când își va termina mandatul va încerca să-și apere public fratele

Basescu_Mircea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ar dori să meargă să îşi viziteze fratele în arest, în principal pentru că vrea ca acesta să îi dea explicaţii, deoarece a ştiut altă poveste de la el şi a precizat că îl va apăra pe Mircea Băsescu după ce îşi va termina mandatul.

Șeful statului a precizat, la Adevărul Live, că nu a fost în vizită la fratele său, în arest, dar că s-ar duce.

Sincer să fiu, aş vrea să îl văd şi mi-aş dori mult ca, după ce a citit dosarul, să îmi dea explicaţii, mie, pentru că eu am ştiut altă poveste de la el, de asta l-am şi îndrumat, şi anul trecut, în 2013, să meargă să informeze instituţiile statului şi a făcut-o, şi anul acesta.

Traian Băsescu
președintele României

Întrebat când i-a spus prima dată fratele său că este şantajat, Băsescu a răspuns: “În 2013, dacă îmi aduc amine, undeva prin vară, toamnă, şi i-am spus să meargă imediat la Parchet şi la Poliţie, să informeze asupra acestui lucru”. Şeful statului a menționat că a doua oară Mircea Băsescu i-a spus în primăvara acestui an.

Nu îmi reneg fratele, dar pentru moment sunt președintele României. Când îmi voi termina mandatul, voi încerca să-l apăr public, pentru că el are alt punct de vedere decât cel exprimat până acum. (…) Nu mă derobez de fratele meu, suntem din același sânge, îl iubesc cu toate necazurile pe care le are, dar pentru moment sunt președintele României.

Traian Băsescu
președintele României

Totodată, Traian Băsescu a ținut să precizeze că serbarea câmpenească de la Costeşti din 2009 a fost un „incident” pe care nici măcar nu îl reproşează SPP, pentru că nu avea informaţii, la acea vreme, că Bercea Mondial este periculos.

Pe de altă parte, nici mie nu mi-a plăcut că i s-a pus o salbă ţigănească la gât soţiei mele (Maria Băsescu n.r.), nu i-a plăcut nici ei, dar faţă de atmosfera care era în jur nici nu aveam cum să reacţionez. Singurul mod în care am reacţionat a fost că la sosire am predat moneda aceea la patrimoniul statului. Nu pot reproşa cuiva că s-a întâmplat incidentul„, a mai spus Băsescu.

D.M.