5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:26
No menu items!

Băsescu, ironizat la Congresul TSD. Bănicioiu i-a dat lui Ponta o colivie “destinată unui cuc”

spot_img

Basescu_Traian

Traian Băsescu a fost ironizat, sâmbătă, la Congresul TSD de la Braşov. Nicolae Băniciou – până sâmbătă liderul tinerilor din PSD – i-a dat premierului Victor Ponta, prezent la eveniment, o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul “AMR 61 săptămâni” şi i-a spus că este “destinată unui cuc”.

Gestul lui Bănicioiu a fost făcut în contextul în care Ponta a ironizat faptul că Băsescu a susţinut, timp de mai multe zile, declaraţii de presă la ora 18.30 la Cotroceni. Premierul a afirmat că preşedintele este precum un “cuc” care iese la oră fixă pentru a face scandal.

Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă, că a primit cadou de la Victor Ponta, când actualul premier şi-a terminat mandatul în fruntea TSD, un sacou. El a afirmat că poartă încă sacoul şi că acum, când îşi încheie mandatul la şefia TSD, vrea să-i facă, la rândul său, un cadou lui Ponta. Prin urmare, el i-a dat lui Ponta o colivie pe care era lipită o foaie cu mesajul “AMR 61 săptămâni” şi a spus că obiectul este “destinat unui cuc”.

Victor Ponta râs şi a replicat: “N-am înţeles din prima foarte bine, pentru că nu m-am trezit aşa dimineaţă ca voi”.

Premierul a adăugat că se bucură că vorbeşte după ora 11.00 şi a menţionat că la întâlnirea cu femeile PSD de la Iaşi a vrut să vorbească la 18.30, dar a aflat că între timp “cucul s-a defectat şi nu mai iese la ora 18.30, ci dimineaţa la 11.00”.

Declaraţiile lui Ponta au venit în contextul în care, pe 7 şi 8 octombrie, la ora 18.30, Traian Băsescu a făcut declaraţii la Palatul Cotroceni, în care a acuzat faptul că pactul de colaborare Preşedinţie-Guvern a fost încălcat de premier şi a ameninţat că se gândeşte să-l denunţe.

Pe 8 octombrie, Victor Ponta declara că preşedintele Traian Băsescu nu a mai denunţat Pactul de colaborare instituţională deoarece nu mai este aşa curajos ca înainte, fiind doar ca un “cuc” care iese la ora 18.30 pentru a face scandal.

“Doar în sensul regnului animal mă gira. M-a girat pe mine vreodată Băsescu cu ceva ? Doamne fereşte, cred că ar fi un lucru foarte grav (…) Mi-aş dori, ca român în primul rând, nu doar ca prim-ministru, să avem un preşedinte serios şi responsabil. Nu avem asa ceva, e – cum zicea un jurnalist ? – e ca şi cucul care iese la 18.30 şi zice ceva, face un scandal, de fiecare dată pe altă temă”, spunea Victor Ponta.

Andrei Tudor