0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:23
No menu items!

Băsescu: În dosarul Firea, sunt suspect, ca Tiberiu Nițu care a omorât oameni la Revoluție

spot_img

Fostul președinte va fi audiat, miercuri, la Parchetul General

basescu-traian

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost citat, miercuri, la Parchetul General, în calitate de suspect, în dosarul deschis la plângerea senatoarei Gabriela Firea. Informația a fost confirmată, luni, chiar de Traian Băsescu.

Fostul președinte a ținut să precizeze că judecătorii Curții Constituționale au decis, în urma unei sesizări a senatoarei PSD, că „președintele are libertatea de a face orice declarație politică în timpul mandatului, ca orice parlamentar”.

Traian Băsescu a spus că se va duce, miercuri, la Parchetul General, în calitatea de suspect, așa cum și „Tiberiu Nițu este suspect că, la Revoluție, când era militar la Securitate, a omorât niște oameni”.

Fostul președinte a acuzat-o pe Gabriela Firea că, în perioada 2007-2011, împrumuta, printr-o firmă, din banii Crescent, fosta companie a Securității. „A împrumutat așa, an de an, 400 de mii de euro și vreun milion și 800 de mii de dolari de la Crescent. Eu cred ca organele statului ar trebui să se uite la Grivco, să vadă câți bani au fost transferați de la Crescent în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator. Bani pe care a uitat să-i dea înapoi” a spus Băsescu.

Întrebat de unde are aceste informații, fostul președinte a spus că a primit de la doamna Udrea documente la care era atașat un bilețel, pe care scria 10.000 de euro. „Este un jurnalist, Oreste, el le-a dat doamnei Udrea și i-a cerut pentru ele 10.000 de euro, iar doamna Udrea nu i-a dat banii, dar mi-a dat mie docuemntele. Eu le-am transmis mai departe instituțiilor abilitate. D-aia e supărat domnul Oreste, pentru că nu i-a dat doamna Udrea banii”, a precizat Băsescu.

Valeriu Motoc