18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:41

Băsescu, în continuare în campanie electorală. Preşedintele, despre soluţia depolitizării instituţiilor: “E simplu, votaţi PMP!”

spot_img

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Alba-Iulia, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Basescu Udrea plaja

Traian Băsescu continuă să promoveze PMP în campania electorală. Preşedintele a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări privind soluţia depolitizării instituţiilor statului, că el are o soluţie foarte simplă: “Votaţi PMP!”.

Concret, Băsescu a fost întrebat ce ar trebui să se facă pentru depolitizarea instituţiilor statului. Şeful statului a răspuns: “Am o soluţie foarte simplă. Votaţi PMP!”.

Traian Băsescu a explicat şi de ce PMP este soluţia potrivită în opinia sa.

Pentru că acest partid nou şi-a propus ca în 2016 să obţină 30 la sută la alegerile legislative. E un partid care s-a născut prematur, planul cu profesorul Preda era să înfiinţăm partidul după ce termin eu mandatul. S-a făcut un sondaj, s-a decis înfiinţarea în ianuarie, dacă tot s-a înfiinţat nu putea să nu participe la europarlamentare, dar planul era ca acest partid să fie de guvernământ în 2016“, a declarat Traian Băsescu.

El a afirmat că partidele înfiinţate imediat după 1989 şi-au epuizat capacitatea de progres pentru România.

Partidele înfiinţate în 1990, 1991, 1992 şi-au epuizat capacitate de progres şi de a moderniza România. (…)Aduceţi-vă aminte şi pe drăguţul de Crin Antonescu, care şi-a schimbat discursul acum, rămâne de văzut dacă şi-a schimbat doar blana şi ce facem cu năravul. (…)Trebuie un partid nou care îşi asumă acest lucru (depolitizarea instituţiilor – n.r.), pentru că depolitizarea este prevenirea riscului de a avea un stat slab. Depolitizarea este cheia succesului României.

Traian Băsescu

preşedintele României

De asemenea, Traian Băsescu a spus, la începutul discursului susţinut în cadrul dezbaterii, că în opinia sa “fundaţia şi PMP îşi pot asuma obiectivul de a depolitiza instituţiile statului“. “Numai aşa vom avea confortul că nu suntem furaţi şi suntem trataţi cu respect de instituţiile statului“, a adăugat Băsescu.

În cadrul aceleiaşi dezbateri, Băsescu a ţinut să precizeze că obiectivul său până în noiembrie, chiar dacă “această atitudine are pierderi electorale” şi pentru el, este ca Victor Ponta “să nu poată deveni preşedintele României”.

“Obiectivul meu, chiar dacă această atitudine are pierderi electorale şi pentru mine, obiectivul meu este ca până în noiembrie, acest om (Victor Ponta – n.r.) să ajungă la un nivel la care să nu mai poată deveni preşedintele României”, a declarat Traian Băsescu.

R.D.