10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 11:27
No menu items!

Băsescu i-a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Turciei

spot_img

Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanțe omologului său turc Abdullah Gül, în urma accidentului minier din Turcia

traian_basescu

Președintele Traian Băsescu i-a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanțe omologului său turc Abdullah Gül, în urma accidentului minier din vestul Truciei, care s-a soldat, conform unui bilanț provizoriu, cu 205 morți.

Doresc să exprim, în numele meu personal și al poporului român, solidaritatea cu poporul turc, cu autoritățile din Turcia și, mai ales, doresc să transmit un mesaj de condoleanțe familiilor îndurerate ale victimelor. Pierderile de vieți omenești sunt printre cele mai grele încercări care afectează o comunitate și am speranța că operațiunile de salvare vor continua și vor avea succes. Asigurându-vă de întregul sprijin al României și de profunda noastră compasiune, vă rog să primiți, stimate domnule președinte, asigurarea întregii mele considerații“, se arată în mesajul transmis președintelui turc Abdullah Gül.

Turcia a anunțat, miercuri, trei zile de doliu național după accidentul minier survenit marți și al cărui bilanț a crescut la 205 morți. Accidentul, provocat de o explozie ce a fost urmată de un incendiu, s-a produs la mina de cărbune din Soma, oraș situat la 100 de kilometri de Izmir.

D.M.