7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 23:16

Băsescu finanțează PMP și ar vota cu Elena Udrea la prezidențiale

spot_img

basescu pmp

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-un interviu la Gândul Live, că, dacă aceasta ar candida la Preşedinţie, “categoric” ar pune votul său în urnă pentru Elena Udrea.

PRINCIPALELE DECLARAȚII ALE LUI TRAIAN BĂSESCU:

 • “Salariul pe luna aceasta îl donez Partidului Mişcarea Populară”

Traian Băsescu  a declarat, marţi, la Gândul Live, că-și va dona salariul pe luna aceasta Partidului Mişcarea Populară (PMP), apreciind că “un salariu de preşedinte, de 6.000 de lei, nu e puţin”.

Întrebat dacă a contribuit, personal sau cu familia sa, la campania electorală a Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu a răspuns: “Nu, dar voi contribui cu cât îmi permite legea. Abia aştept să iau salariul pe luna mai. Se va întâmpla azi, sper să primesc fluturaşul de salariu şi salariul pe luna aceasa îl donez Partidului Mişcarea Populară“.

Un salariu de preşedinte, de 6.000 de lei, nu e puţin“, a adăugat Băsescu.

Întrebat de unde are PMP bani pentru campanie, preşedintele a răspuns: “Eu constat că nu prea au bani, nu prea au afişaj, spoturi, faţă de alte partide şi de aceea salariul pe luna asta îl donez lor“.

 • “Dacă Udrea ar candida la Preşedinţie, categoric aş vota-o”

Băsescu a fost întrebat dacă ar pune votul său în urnă pentru Elena Udrea, dacă aceasta ar candida la Preşedinţie. “Categoric, da, dacă ar candida, aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea“, a răspuns Traian Băsescu.

El a spus însă că nu a întrebat-o pe Elena Udrea dacă va candida la prezidenţiale. Apoi a precizat că Elena Udrea are “calităţi morale” pentru a candida la prezidenţiale şi a arătat că aceasta a venit fără bani în politică şi este cinstită.

 • Despre convocarea CSAT-ului privind Ucraina:
 1. “Spuneţi-mi şi mie un stat din regiune care a mai făcut aşa ceva. Acest semnal, după părerea mea nu trebuie dat, România nu este în pericolul de a fi atacată.”
 2. “Am văzut vânzoleala lui Ponta. Ce se întâmplă în Ucraina are şi ecou naţional. Vă pot spune cu certitudine că zilnic se primeşte cel puţin o evaluare, dacă nu două, situaţia e fluidă în Ucraina. Suntem la curent cu tot ce se întâmplă”
 3. “Legat de Slaviansk: Acea populaţie, minoritatea rusă din estul Ucrainei, este parte a poporului ucrainean. În ea nu poate să tragă Armata.”
 • Despre Justiție și numirile de procurori-șefi:
 1. “N-am avut motive să-mi imaginez că aş fi în locul lui Năstase în penitenciar. Tăria unui om trebuie să fie suficientă să acopere orice întâmplări din viaţa lui.”
 2. “N-a îndrăznit nimeni să vină să-mi spună să-i dăm al doilea mandat lui Daniel Morar. Sau să-i dăm mandat lui Kovesi. N-a îndrăznit niciun politician din fostul meu partid sau din partidul meu actual.”
 • Despre Victor Ponta și Crin Antonescu:
 1. “Nu ştiu. Ce ştiu sigur este că Ponta e un politician corupt, care a dus corupţia în guvernare”.
 2. “Pentru mine marea problemă a democraţiei este Victor Viorel Ponta. Nu mă amestec în problemele interne ale PSD-ului, ar fi încălcarea Constituţiei.”
 3. “Victor Viorel, floricica naţională, e un pericol pentru democraţie. Crin Antonescu a reuşit să se desprindă de sub controlul, de sub influenţa turnătorului Voiculescu.”
 4. “Vreau să vedeţi până unde merge perfidia acestui om (Victor Ponta), e un laş. Vă dau un citat când era fluierat la Certeze. Iată ce spune acest om ca să scape de fluierături: Vreau să vă mulţumesc celor care au venit astăzi cu gândul la România aici. Oamenii veniseră cu gândul la sărbătoarea lor. Preşedintele ţării nu a putut să vină. Este expresia maximă a laşităţii lui, să scape prin minciuni. A încercat să folosească numele meu la Certeze pentru a diminua fluierăturile. I-a păcălit în primă fază pe oameni. Au crezut că vor auzi un mesaj de la preşedinte”.
 • Despre saltul cu paraşuta al Elenei Udrea:
 1. “Între un om, politician, femeie care are curaj să sară de la 4.000 de metri şi Victor Viorel Ponta, care era cu o barcă gonflabilă trasă de jandarmi şi pompieri cu epoleţi…”
 2. “Victor Viorel Ponta, dacă e om curajos, sare cu paraşuta şi eu comentez în direct saltul lui”.
 • Despre calităţile de preşedinte ale Elenei Udrea, PDL și Vasile Blaga:
 1. “Dacă ar candida, aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea. Nu am întrebat-o dacă vrea să candideze la Preşedinţie, dumneavoastră m-aţi întrebat ce aş face şi v-am spus”.
 2. “Fie că vorbim de Ungureanu, fie de Predoiu, fie de Udrea, totul este să obţină această funcţie cinstit. Şi fără să fie dator unuia ca Voiculescu sau baronilor”.
 3. “Eu nu am nimic împotriva PDL-ului ca partid. M-au sprijinit, m-au făcut preşedinte de două ori. I-aş recomanda lui Blaga să fie mai calm. Nu i-am făcut nimic, nu recunosc în el omul care a fost ministru”.
 • Despre campania electorală a PSD:
 1. “Ponta să se dea jos de pe toate afişele PSD-ului. Eu sunt preşedintele României şi sesisez un puternic derapaj. Dacă va fi o suspendare mă voi bate cu ei, cu PSD-ul. Eu nu sunt în campanie electorală acum”.
 2. “Victor Ponta a furat startul campaniei făcând lucruri extrem de toxice, rele pentru România, apărarea baronilor şi parteneriatul cu Voiculescu. El spune să terminăm cu regimul Băsescu, un regim în care măcar justiţia a început să funcţioneze. Eu niciodată nu m-am supus unuia ca Voiculescu. Eu m-am dus cu solicitări. A fost de acord, foarte bine. Eu trebuia să dau României o majoritate”.
 3. “Obiectivul meu este să creez acea contrapondere necesară unui prim-ministru care are tentaţia să fie un dictator fără rezerve. A preluat Poliţia în subordine proprie, a preluat multe alte lucruri şi acum şi-ar băga mânuţele în CSAT”.
 4. “Nimeni nu pare capabil să creeze opoziţie, aşa că nu putem lăsa acest derapaj democratic în care PSD acaparează tot”.
 • Despre fotografiile cu tricoul PMP:
 1. “Eram la Neptun. Cei de la PMP au venit pe litoral şi i-am invitat la Neptun pentru câteva ore. Până la urmă îi cunosc pe toţi. Mi-au arătat tricourile, drept pentru care am îmbrăcat un tricou al PMP-ului. Putea să fie cu orice alt mesaj. Am făcut poze de grup şi cu fiecare în parte”.
 2. “Aş vrea să mulţumesc televiziunilor că au popularizat aceste fotografii. În vacanţă omul se îmbracă cum vrea. Nu te îmbraci cum vrei în vacanţă?”
 3. “Victor Viorel este numele premierului, are nume de floricică. Este floricica patriei.”
 4. “Eu am constatat un lucru foarte grav, şi anume că premierul Ponta a confiscat campania pentru alegerile europarlamentare şi a transformat-o în campanie prezidenţială.”
 • Despre declaraţia lui Victor Ponta privind sesizarea Curții Constituționale:
 1. “Categoric nu am încălcat Constituţia. Aş vre să ştiu la ce se referă Victor Viorel Ponta. El plagiază tentativele de suspendare care au fost în 2007 şi 2012 pe acelaşi tip de motivaţie. În avizul numărul 1 din 2007, CCR stabileşte clar plaja pe care Preşedintele se poate mişca în spectrul politic. Are dreptul la opţiuni politice, la dezbateri politice, să fie susţinut de un partid şi să rămână apropiat unui partid”.
 2. “PMP este partenerul meu politic acum”.

 R.D.