3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 21:52
No menu items!

Băsescu: Există tentaţia de a dori să fiu premier, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni. Udrea m-ar numi dacă ar câştiga prezidenţialele

spot_img

Udrea_SZ

Traian Băsescu a declarat, marţi, că există tentaţia de a dori să fie premier, dar ştie că nu-l va desemna nimeni, pentru că nu vrea nimeni pe cineva care ştie atâtea lucruri. Băsescu a adăugat însă că, în ipoteza în care Elena Udrea ar câştiga prezidenţialele, aceasta l-ar numi.

Până în ultima zi, voi fi cu plăcere, dar şi cu onoare preşedintele României, până pe 21 decembrie“, a mai spus Traian Băsescu, într-un interviu la Gândul Live.

Întrebat dacă ar vrea să fie premier, Băsescu a răspuns: “Să ştiţi că ar exista această tentaţie, dar ştiu că nu mă va desemna nimeni, pentru că nimeni nu vrea un premier care ştie atâtea lucruri“.

Despre varianta ca Elena Udrea să-l desemneze premier, Traian Băsescu a afirmat că, în ipoteza în care ar câştiga alegerile prezidenţiale, aceasta îl va numi premier. “În ipoteza asta, cred că mă va numi Elena Udrea premier, dacă discutăm de ipoteze“, a comentat Băsescu.

Băsescu a comentat şi situaţia de la sfârşitul anului când, după alegeri, va exista un preşedinte în funcţie şi un preşedinte nou ales.

“Va fi mai mult sau mai puţin ca în Statele Unite, unde preşedintele se alege în luna noiembrie şi intră în mandat în ianuarie sau în februarie. Eu îmi văd de treabă, el, până în 22 decembrie, este preşedinte ales”, a explicat Traian Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că va rămâne în funcţie până în ultimul moment. “Bineînţeles, ar însemna să fac un lucru extrem de ruşinos, să-mi abandonez mandatul”, a spus el.

R.D.