3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:22
No menu items!

Băsescu, doar un comunicat de presă de Ziua Marinei

spot_img

Traian Băsescu a evitat și anul acesta festivitățile organizate de Ziua Marinei la Constanța

basescu_ziua_marineiFostul comandant de navă Traian Băsescu nu participă nici anul acesta la festivitățile organizate, la Constanța, de Ziua Marinei Române. De altfel, este al patrulea an consecutiv în care Băsescu alege să aniverseze Ziua Marinei în alt mod decât participând la spectacolul organizat de marinari pe litoral. Mai exact, după cum a precizat, Traian Băsescu se va afla în acest weekend la malul mării, dar în vila de protocol de la Neptun.

Asta după ce, la ultima sa participare la festivități, în 2010, șeful statului a fost întâmpinat cu huiduieli și fluierături în momentul în care se îndrepta spre microfon pentru a-și susține discursul.

Așa se face că și anul acesta, un eventual discurs susținut în fața celor câtorva mii de oameni care au participat la Ziua Marinei Române a fost înlocuit de Băsescu cu un mesaj transmis prin intermediul unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Ziua de 15 august este o zi cu dublă semnificaţie pentru poporul român, prăznuim «Adormirea Maicii Domnului» şi, în același timp, serbăm Ziua Marinei Române.

În primul rând, le transmit tuturor românilor care își sărbătoresc astăzi ziua onomastică gândurile mele bune însoțite de cele mai calde urări de sănătate și împliniri alături de cei dragi!

Tot astăzi, comunitatea navală românească – marinari militari şi civili deopotrivă, constructori navali şi lucrători portuari – sărbătoreşte Ziua Marinei Române. În semn de preţuire şi respect pentru înaintaşi, se cuvine ca, acum, la ceas aniversar şi comemorativ, să aducem un pios omagiu tuturor celor care şi-au dedicat viaţa acestei profesii şi care s-au jertfit pentru gloria pavilionului tricolor.

Cu prilejul Zilei Marinei Române, doresc, totodată, să le transmit tuturor celor care profesează în domeniile cu specific naval sau sunt alături de aceştia, familiilor lor, multă sănătate, bucurii şi realizări în activitatea viitoare. Protectoarea marinarilor români, Sfânta Fecioară Maria, să vă însoţească şi să vă ocrotească, oriunde veţi fi!

LA MULŢI ANI ŞI BUN CART ÎNAINTE!

Traian Băsescu
președintele României

R.D.