29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:05
No menu items!

Băsescu despre Rogozin: Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat înainte

spot_img

 basescu-traian

Președintele Traian Băsescu a afirmat duminică, într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro, că trebuie aflat câtă vodcă a consumat vicepremierul rus Dmitri Rogozin înainte de a afirma că va survola România la bordul unui bombardier pentru că nu a fost lăsat să tranziteze spațiul aerian al țării noastre.

În ceea ce îl privește pe Rogozin, la astfel de declarații eu nu pot avea decât o singură reacție. Trebuie aflat câtă vodcă a consumat înainte de a face aceste declarații. În rest, totul e o poveste tipic rogoziană, cu lipsă de respect pentru legislația internațională, cu lipsă de respect pentru orice altceva decât înseamnă Mama Rusia și tot acest pachet al unui politician pe care vremurile l-au depășit iar el a rămas încă la modul de gândire a stalinismului. Ăsta e Rogozin

Traian Băsescu, președintele României

Șeful statului a subliniat că românii nu trebuie să se teamă de aceste declarații ale oficialului rus.

„În astfel de situații, pentru că Ministerul de Extene român nu avea de unde să știe dacă Rogozin a făcut declarația după un consum masiv de vodcă sau a făcut-o cu mintea limpede, atunci probabil că vom primi un răspuns vizavi de Rogozin, dacă era treaz sau nu”, a precizat Băsescu despre posibilitatea ca autoritățile de la Kremlin să dea un răspuns Ministerului Afacerilor Externe în cazul declarațiilor făcute de Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că, la solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul său.

„La solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160”, a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care s-a aflat de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autoritățile Republicii Moldova.

„Voi zbura, în pofida interdicției”, a mai scris vicepremierul rus, într-o postare ulterioară.

Ministerul Afacerilor Externe califică drept o „declarație foarte gravă” amenințarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condițiile în care România și-ar fi închis spațiul aerian pentru avionul său.

C.A.