3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 10:55
No menu items!

Băsescu, despre Reuniunea ECE – China: Summit-ul trebuie privit cu profesionalism, este o şansă pentru România

spot_img

Traian Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că reuniunea la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, care se desfășoară la București, reprezintă ”o şansă”, dar a atras atenţia că evenimentul trebuie privit cu profesionalism.

”Din câte ştiu, pentru întreg acest spaţiu, China ar avea disponibilitatea de a investi circa zece miliarde de dolari în perioada următoare. Nimeni nu îţi dă aceste informaţii precis, dar asta este ceea ce eu ştiu. (…) Trebuie privite lucrurile cu prudenţă, dar mai ales cu profesionalism. Dacă vom înşira iarăşi lista de proiecte cu care m-am plimbat şi eu la Beijing, (…) dacă vor fi numai nişte înşiruiri şi memorandumuri, (…) vor rămâne literă moartă. Aici trebuie profesionalism. În spatele miniştrilor trebuie să fie tehnicieni”, a spus Băsescu, la postul public de radio.

Acesta a caracterizat China drept ”un partener care are încredere în noi”.

Premierul chinez Li Keqiang a aterizat la Bucureşti luni la prânz și s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta. Cei doi urmează să discute despre stadiul relaţiilor politice şi economice și să asiste la semnarea mai multor documente de cooperare în domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi culturii.

 SZ