Băsescu despre declaraţia Parlamentului: “O încercare de intimidare a justiţiei”

Traian Băsescu a acuzat joi că Legislativul că “a fraternizat cu clanul Bercea”

basescu_cotroceni

Traian Băsescu a declarat, joi, că declaraţia Parlamentului prin care i se cere demisia este “un lucru extrem de grav”, “o acţiune de intimidare a justiţiei”. El a acuzat Legislativul că “a fraternizat cu clanul Bercea”.

Întrebat ce părere are despre declaraţia adoptată de Parlament, prin care i se cere demisia, Băsescu a răspuns: “Păi, aici discutăm despre o declaraţie a Parlamentului care preia integral susţinerile clanului Bercea şi care judecă înaintea justiţiei. Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acţiune de intimidare a justiţiei, pentru că toată declaraţia se susţine pe afirmaţiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea“.

Şeful statului a afirmat că, din acest motiv, spune că Parlamentul “a fraternizat cu clanul Bercea“.

Aş sublinia un singur lucru: aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu observă două lucruri fundamentale, zic eu: în primul rând faptul că pentru prima dată membrii acestui clan, în frunte cu liderul clanului, au fost condamnaţi în mandatul meu.

Traian Băsescu
președintele României

Băsescu a arătat că, în al doilea rând, nimeni nu ia în considerare punctele de vedere ale celui acuzat, respectiv fratele său, precizând că “totul” se sprijină pe afirmaţiile şi probele prezentate de clan.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi “pentru”, niciun vot “împotrivă” şi 17 abţineri. UDMR s-a abţinut de la vot.

R.D.

NICIUN COMENTARIU