-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:45
No menu items!

Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut pentru un viitor președinte al României

spot_img

Daniel Morar_SZ

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că fostul șef al DNA, Daniel Morar, acum judecător la Curtea Constituțională, “se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut pentru un viitor președinte al României”.

Băsescu a răspuns, astfel, la emisiunea Adevărul Live, unei întrebări legate de posibilul său succesor pentru funcția de președinte al României.

Nu poți să pui un începător la vârful statului. A venit timpul pentru un politician care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învățat democrația. Un politician care să nu fi trăit în societatea care ne făcuse dependenți de stat. Să fie un om cu capacitate de negociere politică. Nu ca mine, din când în când, când am avut nevoie să fac guverne, ci tot timpul. Și mi-ar mai plăcea să fie un politician care, ori dacă a venit în politică cu un apartament, să-l găsească candidatura cu apartament. Dar să nu fi explodat bogăția pe capul lui după ce a intrat în politică.

Traian Băsescu

președintele României

Șeful statului a mai precizat că “Am avut ideea creării unei fundații și a unui partid destinate să ia România de unde este”. “Cei care au condus România din 1990 și-au pierdut resursele. Ne trebuie generația celor ca dumneavoastră, ca Tomac, ca Elena Udrea. Eu o să mă dedic atragerii către Fundația Mișcării Populare de tineri valoroși. Dar nu toți cei care au diplomă afară sunt mai valoroși decât cei care studiază în țară“, a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă Daniel Morar s-ar încadra în portretul robot, Traian Băsescu a răspuns: “Cred că da. Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut“.

D.M.