32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:01
No menu items!

Băsescu, Boc, Udrea și Funeriu, la discuții politice nocturne cu mai mulți reprezentanți clujeni ai PDL

spot_img

basescu boc

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, sâmbătă seară, cu mai mulți consilieri locali și județeni ai PDL Cluj, cu primari democrat-liberali, precum şi cu fostul ministru Teodor Paleologu, la hotelul din Cluj-Napoca unde este a fost cazat, pentru a lua cina. La întâlnire au participat și liderii Partidului Mișcarea Populară (PMP), printre care Elena Udrea și Daniel Funeriu. Și primarul Emil Boc s-a întâlnit cu președintele.

Mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PDL, dar şi primarii din Huedin şi Turda, precum şi fostul ministru al Culturii Teodor Paleologu au mers la un hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, pentru a lua cina cu şeful statului. Aceştia au intrat la discuţii cu Traian Băsescu în jurul orei 21.00.

Liderii PMP, între care Elena Udrea, Daniel Funeriu şi Adrian Papahagi, au sosit, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, pentru a participa la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu. Întrebată, la intrarea în hotel, dacă se va întâlni cu şeful statului, Elena Udrea a răspuns afirmativ, adăugând: „Nu ne-am propus să discutăm ceva”.

De asemenea, întrebată dacă va discuta cu Emil Boc, prezent la întâlnire, Udrea a spus: „Vom vedea”. Apoi, chestionată dacă i se va propune lui Boc să se alăture Fundaţiei Mişcarea Populară, ea a spus: „Domnul Boc ştie ce vrea să facă şi în ce parteneriat, în ce echipă vrea să joace, nu trebuie să-l convingă nimeni”.

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, la ieşirea de la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu şi lideri ai PMP, că a participat la „o discuţie între parteneri” pentru că, până la urmă, „adversarul nu este înăuntru, ci dincolo, la USL”.

Întrebat la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, lideri ai PDL Cluj şi ai PMP ce s-a discutat, Boc a răspuns: „În orice caz politică nu”. „Ce pot să discute doi oameni care au fost parteneri în cele mai grele momente ale crizei economice de după 1928-1933? Probleme care ţin de criza prin care am trecut şi faptul că partenerii rămân parteneri şi prieteni indiferent de vremuri”, a spus Boc.

De asemenea, întrebat cum comentează faptul că la întâlnire a participat şi Elena Udrea alături de mai mulţi lideri ai PMP, Boc a spus: „A fost foarte bine pentru că am fost membri în acelaşi guvern, care a trecut România prin cea mai gravă criză economică”.

„Puţină politică s-a făcut, a fost o discuţie între parteneri pentru că până la urmă adversarul nostru nu este înăuntru, e dincolo, la USL„, a spus el. La rândul său, Elena Udrea a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, că a fost o întâlnire „ca pe vremuri, din nou o echipă”.

„Am vorbit despre guvernarea Boc, despre asumare, despre lucrurile bune care s-au făcut, despre faptul că am avut un guvern care nu a fost susţinut de partid la vremea aceea, ci de nevoia de a continua împreună”, a spus ea.

Întrebată dacă s-a discutat despre intrarea lui Emil Boc în Fundaţia Mişcarea Populară, Udrea a spus că nu s-a vorbit despre asta şi nici despre un candidat la prezidenţiale. Întâlnirea comună de la Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca a durat peste două ore, primul care a plecat fiind Traian Băsescu. Înainte de a pleca, Băsescu s-a fotografiat cu Emil Boc, apoi Boc a făcut poze cu Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 18.30, la un hotel din Cluj-Napoca, fiind însoţit de primarul Emil Boc. Băsescu a declarat, la intrarea în hotelul respectiv, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis este un „câştig pentru guvern”, dar „trebuie să aibă grijă cum aranjează cu incompatibilitatea”.

C.C.