22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:36
No menu items!

Băsescu, atac la viitorul şef al SRI: A intrat în politică cărând geanta lui Voiculescu

spot_img

Fostul preşedinte a declarat marţi seara, la B1TV, că a fost surprins de nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Hellvig_SZ

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la postul B1 TV, că se aşteapta ca propunerea pentru şefia SRI, Eduard Hellvig, să-l trădeze pe Klaus Iohannis la fel cum a făcut-o cu Dan Voiculescu şi Crin Antonescu.

Nu, nu îmi poate produce surprize prin ce spune. Surpriza a fost doar nominalizarea. Pentru mine, un om care a început în politică ducând geanta lui Voiculescu, trădandu-l pe Crin Antonescu…mâine îi va veni rândul şi lui Iohannis, acesta este tipul de om.

Traian Băsescu

Întrebat dacă e de părere ar fi trebuit să se ceară acordul ambasadei SUA pentru nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI, Băsescu a făcut referire la „slugi care ling clanţe pe la ambasade”.

Cine e ambasada SUA pentru un şef de sat? Dacă vreau să mă consult pe o problemă, sunt la Biden sau la Obama, nu la ambasada de la Bucureşti. Nu am luat în 10 ani nicio aprobare de la nimeni. Niciodată nu m-am consultat la numiri cu nimeni, nici la procurori nici la şefii serviciilor. Vă garantez că Iohannis nu avea nevoie de aprobarea nimanui, la stadiul acesta am lăsat România.

Traian Băsescu

R.D.