3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:37
No menu items!

Băsescu atacă din nou Parlamentul

spot_img

basescu

Traian Băsescu nu a ezitat, vineri, să atace din nou Parlamentul arătând că românilor încă le lipseşte o cultură a justiţiei și că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti, de la Parlament, care blochează actul de justiţie, la administraţiile locale.

Prezent la deschiderea lucrărilor Congresului Avocaţilor 2014, Băsescu a arătat că, din păcate, în România lipseşte “o cultură a justiţiei”.

El a dat exemplul preşedintelui renumitului club Bayern Munchen, care a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare şi pentru care nu a existat vreo cerere de a fi eliberat. “La noi au fost şi sunt adevărate campanii. E proba diferenţei de cultură a populaţiei, a mass-media legat de actul de justiţie, de respectul pentru hotărârile justiţiei“, a adăugat Băsescu.

El a ținut să precizeze că prea multe instituţii îşi permit să nu aplice hotărâri judecătoreşti.

Încă vedem prea multe instituţii, de la Parlament la administraţiile locale, care îşi permit să nu pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. Încă vedem blocarea actului de justiţie în Parlament“, a afirmat Traian Băsescu, care a insistat asupra necesităţii unei “culturi a justiţiei”.

“Ne trebuie şi o cultură a justiţiei, ne trebuie înţelegerea că justiţia e, până la urmă, pilonul fundamental al democraţiei, pentru că orice stat poate avea legi foarte moderne, şi România e un astfel de stat, dar atât timp cât nu există pilonul justiţiei solid şi credibil (…), statul nu este solid”, a subliniat Băsescu.

R.D.