9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 11:23
No menu items!

Băsescu: Am potenţial mult mai bun decât Ponta

spot_img

Traian Băsescu a explicat că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil şi pentru că are un potenţial mult mai bun decât premierul Victor Ponta şi poate servi mai bine interesele României decât ar face-o premierul.

Băsescu a subliniat că a decis să meargă la Consiliul European întrucât este un moment dificil din punct de vedere economic. “Este un moment dificil, din punctul nostru de vedere, dar şi din punctul de vedere al celorlalte state, pentru că nimeni nu este mulţumit de cum arată propunerea de buget lansată de preşedintele van Rompuy. Aş fi considerat că nu mi-aş fi făcut atribuţiunile constituţionale dacă aş fi pasat răspunderea către primul-ministru, care nu poate avea decât o responsabilitate delegată. Ştiu ce pot să fac din punct de vedere al capacităţii de negociere în interiorul UE şi ştiu că am potenţial mult mai bun decât Victor Ponta şi pot servi interesele României mult mai bine decât ar putea să o facă premierul, din motive pe care nu insist să le enunţ”, a spus şeful statului.

El a adăugat că niciodată nu va fugi de exercitarea atribuţiunilor constituţionale pentru a-şi proteja pielea. “Ştiu responsabilitatea uriaşă pe care o am şi trebuie să mi-o asum la fel cum într-un moment la fel de dificil mi-am asumat public anunţuri neplăcute pentru populaţie. Ştiam toate riscurile şi implicaţiile, dar era obligaţia mea de şef al statului să îmi asum această obligaţie ca românii să nu ajungă ca alte state care aşteaptă bani din împrumuturi să îşi poată plăti salariile şi pensile”, a completat Băsescu. (A.M)